Jeg er så lei av psykologer

Jeg er så lei av velmenende psykologer som mener at sjenanse og skam henger sammen.

Jeg er så lei av psykologer som dømmer og setter diagnoser ut fra en times samtale hver tredje uke, og basert på begrensede mengder lest teori.

Jeg er så lei av at grensene på hva som er normalt bare blir mindre og mindre for hvert år som går.

Jeg er så lei av at mange alvorlige diagnoser er relative, og at hvis du har et forblåst selvbilde i dagens samfunn, så blir det stemplet som normalt, kontra hva det var før i tiden.

I gamle dager var narsissisme en «alvorlig personlighetsforstyrrelse», og måtte kureres deretter. Nå er derimot «ydmykhet og sjenanse» blitt en diagnose i stedet. Disse menneskelige egenskapene som før var positive og ble sett på som normal høflighet, kalles i dag sosial angst?

I tillegg tjener legemiddelindustrien seg sterkere og sterkere på at psykologer og psykiatere «finner opp» nye båser å sette mennesket i. Mye av det som skjer i samfunnet, henger sammen, og mennesker er nok ikke så ulike dyr som noen skal ha det til.

Hierarkiet står sterkt, selv om noen mennesker grunnleggende vil hjelpe andre til å få et bedre liv.

Spørsmålet er bare om psykiske diagnoser er veien dit? Jeg er så lei av å se folk bli sykere etter å ha fått en psykisk diagnose. Diagnosen blir for dem en slags selvoppfyllende profeti.

Inkognito (19)

Opprinnelig publisert på aftenpostens hjemmeside

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

- Gaia

- Gaia

20, Utlandet

Jeg er en av top100bloggerne, som har bestemt meg for å gi litt mer av meg selv. Gå litt dypere, mer hjertenært. Foreløpig er jeg anonym, men jeg håper at støtten fra dere skal gi meg mot til å stå frem, og utvikle meg selv (og min andre blogg.) Love, Gaia

Kategorier

Arkiv

hits