Jeg er vell feit da

(Saken er oprinnelig publisert 29.05.2015 på http://sirillheimdal.blogg.no/1432902151_jeg_er_vell_feit_da.html. Jeg anbefaler dere alle sammen å stikke innom, hun skriver veldig nært og ekte)

 

Hei, mine søte lesere

De siste dagene har jeg lagt merke til at det har blitt mer og mer oppmerksomhet rundt kroppspresset vi alle kan ta å føle på - så derfor tenkte jeg å lufte noen tanker om akkurat dette. 

Sommeren 2012 var siste sommeren jeg gikk i bikini uten å tenke meg om. Jeg var fornøyd med kroppen min som den var og jeg tenkte ikke noe over mellomrommet mellom lårene, eller at jeg skulle ha six pack og sprett rumpe. Jeg koste meg, drakk en brus med bassenget og nøt en toblerone og jeg tenkte ikke et sekund på kaloriene i tobleronen og hva jeg måtte gjøre for å forbrenne denne. Jeg hadde en sunn kroppsvekt og  et sunt kroppsbilde. 
Dette varte til desember 2012. Jeg så på noen bilder i meg i bikini fra den sommeren og fikk maten i halsen og tenkte "æsj fy faen så feit jeg er! Hvordan har jeg gått rundt sånn og likt meg selv? Hva faen?!" og vips så skulle jeg aldri mer bli fornøyd med kroppen min. Januar kom og jeg meldte meg selvfølgelig inn på et treningssenter. Treningen begynte og jeg fikk et usunt forhold til trening og mat. Jeg trente 5-7 ganger i uken, løp hvertfall 5 km hver dag og spiste alt for lite. Jeg spiste ikke sjokolade, brød, ris, kake, pasta osv. med mindre det var noe veldig, veldig spesielt som hendte. 

Det jeg ikke tenkte over der og da, var helsen min. Jeg tenkte ikke at jeg fikk lavt jernlager og migrene fordi jeg sultet meg selv og trente minst 5 ganger i uken. Det eneste jeg tenkte var så lenge jeg orker å trene, så bryr jeg meg ikke om jeg får fravær fra skolen eller sover vekk helgene. Jeg skal bare se på bilder av meg selv i sommer og være fornøyd med kroppen min.

Så da kom sommeren 2013 og jeg var så fornøyd med kroppen min - jeg hadde jo gått ned 8-9 kg og hoftebeina mine stakk ut fra magen, kragebeina stakk så langt ut at jeg ikke kunne gå med sekk fordi jeg fikk gnagsår og mellomrollet mellom lårene var ingen problem! Folk var misunnelig på kroppen min og jeg elsket det. 

For noen dager siden veide jeg meg igjen og ble først sjokkert over at tallet på vekten viste 51 kg og ikke 41 kg. Jeg ble bokstaveligtalt kvalm og hoppet over sjokoladen den dagen. Igår kveld tok jeg meg selv i å grine når jeg skypet med Mattis fordi jeg hadde blitt "feit". Jeg glemte jo helt å huske på at jeg var veldig undervektig da jeg veide 41 og at jeg nå spiser en grov skive med egg til frokost - istedenfor en jævla dum kiwi. Ikke minst at treningsrutinene mine har endret seg totalt og at jeg faktisk gjør noe annet enn å løpe på den jævla tredemøllen hver dag. 

Jeg har kanskje ikke den perfekte kroppen denne sommeren og om jeg skulle vært en modell så hadde jeg vært plus size. Men jeg kan faktisk si at jeg har et sunt kroppsbilde og ikke minst en sunn helse. Jeg spiser hva kroppen min trenger og jeg holder meg aktiv med trening. Jeg veier meg ikke hver morgen, etterhvert måltid og hver kveld for å beregne hva jeg skal spise og hvor mye jeg skal spise. Kanskje jeg ikke passer i størrelse 9 år på barneavdelingen lenger, men hva for et sinnsykt mål er ikke det? Jeg er 18 år og jeg skal ikke passe i klærene som en 9 åring kan! 

I år har jeg en sunn kropp, et sunt kroppsbilde og en sunn kroppsvekt. Jeg skal kose meg så masse i bikini i sommer. Spise masse is, chips, sjokolade og være glad i kroppen min uansett hva - så lenge jeg er sunn. Om du vil kalle meg feit fordi jeg ikke har 10 cm mellom lårene og magen min går innover så får du heller gjøre det.

Jeg håper dere får en helt fantastisk sommer og at dere elsker kroppen deres uansett hva! Bedre å være sunn å veie 5 kg mer, enn usunn og veie 5 kg for lite

http://sirillheimdal.blogg.no/1432902151_jeg_er_vell_feit_da.html

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

- Gaia

- Gaia

20, Utlandet

Jeg er en av top100bloggerne, som har bestemt meg for å gi litt mer av meg selv. Gå litt dypere, mer hjertenært. Foreløpig er jeg anonym, men jeg håper at støtten fra dere skal gi meg mot til å stå frem, og utvikle meg selv (og min andre blogg.) Love, Gaia

Kategorier

Arkiv

hits